понеділок, 11 січня 2021 р.

 Міжнародний День «дякую» 


Святкова подія під назвою "Міжнародний день "дякую" в 2021 році відзначається 11 січня. Це торжество не є офіційним вихідним днем.

"Апостроф" нагадує історію і традиції Міжнародного дня "дякую".

Свято було створено за допомогою представників миротворчих спільнот. Психологи вірять, що якщо часто говорити "дякую", можна виробити хорошу звичку робити добрі вчинки. Це слово не тільки наповнює людину енергією, а й може втілити в реальність найбажаніші мрії. Також слово "дякую" покращує самопочуття. Відомо, що такі слова, як "дякую", іноді запросто можуть зняти депресивний стан і переконати людину в тому, що хороші вчинки - це те, чим потрібно займатися щодня.

Перші згадки про жесті подяки відносяться до 1586 році. Це слово згадують у французькій мові. У XVI столітті в праслов’янській мові з'явився російський аналог словосполучення: преподобний Авакум, замість загальноприйнятого "дякую", вирішив використання побажання "спаси Бог". Це слово довгий час асоціювали з комбінацією "спаси, Бай". Бай є язичницьким богом.

За словами психологів, слова подяки, наприклад, спасибі, можуть зігріти людину своєю теплотою, і є доречними практично в будь-якому випадку. Слово "спасибі", яке стали використовувати кілька століть назад, стало одним з найбільш значущих для всіх людей. На кожній мові воно звучить по-різному, але це не скасовує того факту, що в будь-якій країні саме слово може розтопити лід у серці людини.

Святкову подію було створено з метою порадувати всіх людей. В цей день всі говорять один одному "дякую" і звертаються до людей з теплотою в серці. Багато людей також роблять добрі вчинки, наприклад, притримують двері літнім, поступаються місцем у громадському транспорті, і багато іншого.

На території Сполучених Штатів це свято відоме як Thank You Day.



Немає коментарів:

Дописати коментар