вівторок, 28 лютого 2023 р.

Що таке ПВК Редан

Що таке ПВК Редан



В Україні 26 лютого у різних містах сталися заворушення з учасниками ПВК Редан. Відео з’явились у Тік Ток. На них видно, як група підлітків кудись тікає, однак обставини залишаються незрозумілими.

Хто такі “редани”

ПВК Редан – це не військова компанія, а неформали, прихильники аніме. Вони виступають проти футбольних фанатів, мігрантів і вихідців із Кавказу. Молоді люди вдягаються у футболки із зображенням павуків і цифри 4, що є відсилання до аніме Hunter x Hunter.

Очолює цей рух хлопець, на ім'я Алі – це гравець у Dota 2 і Counter-Strike. Відомо про нього досить мало.

ПВК Редан в Україні

Рух уже дістався України, сутички фіксували у декількох містах нашої країни. Учасників субкультури вже помітили у Харкові, Києві, на Закарпатті, в Івано-Франківську, Львові, Дніпрі та Полтаві.

Факти ICTV поспілкувалися з речниками поліції та прокуратури Харкова, Києва, Дніпра та Закарпаття. Вони підтверджують появу неформалів.

Київ

У столичному районі, на Печерську, поліцейські попередили конфлікт між молоддю. Учасників доставили до відділу поліції для встановлення осіб та з‘ясування обставин.

Харків

Речник Харківської обласної прокуратури Дмитро Чубенко підтвердив бійку у місті між представниками ПВК Редан і противниками аніме. За його словами, конфлікт стався біля ТРЦ Нікольський та на Площі Конституції. Всього на місці перебувало 200 людей, із них лише близько 30 – повнолітні.

Він зазначив, що конфлікт цих соціальних груп у Харкові стався вперше. Крім того, за словами речника, ця субкультура досить нова, їй усього лише кілька років.

28 лютого начальник слідчого управління поліції Харківщини Сергій Болвінов повідомив, що всього встановили 245 осіб, з яких тільки 30 повнолітні. З неповнолітніх було 149 хлопців та 66 дівчат.

Всі учасники були доставлені до відділів поліції для встановлення особи та деталей — слідчими перевіряється інформація щодо організаторів цих зібрань.

Поліція знайшла внутрішні чати в Telegram, через які підлітки збирались та координувались. Встановили особу кожного.

Сьогодні зранку проводили три обшуки у можливих організаторів масових заворушень — один з них неповнолітній.

Закарпаття

В Ужгороді, у Мукачеві Закарпатської області також були помічені групи підлітків до 10 людей.

Вона додала, що ситуація постійно відстежується, поліція стежить  за створеними “реданами” Телеграм-каналами, залучається кіберполіція. Зараз правоохоронцям вдається контролювати ситуацію та попереджати конфлікти.

Поради батькам

Поліцейські вкотре закликають батьків спілкуватися із дітьми, звертати увагу на їхню поведінку, коло спілкування і способи проведення дозвілля.

Немає коментарів:

Дописати коментар