понеділок, 1 січня 2024 р.

Всесвітній день сім'ї

 Всесвітній день сім'ї


Всесвітній день сім’ї (Global Family Day), який відзначається щороку 1 січня, є днем єдності, миру та вдячності за сімейні зв’язки. Це день, який виходить за межі географічних кордонів і культурних відмінностей, підкреслюючи нашу приналежність до однієї великої глобальної родини. Світанок нового року приносить із собою атмосферу надії та оновлення, а Всесвітній день сім’ї посилює ці почуття.

ІСТОРИЧНЕ КОРІННЯ ТА УЧАСТЬ ОРГАНІЗАЦІЇ ОБ’ЄДНАНИХ НАЦІЙ

Концепція Всесвітнього дня сім’ї виникла наприкінці 20-го століття. У 1997 році Генеральна Асамблея Організації Об’єднаних Націй ініціювала Міжнародне десятиліття культури миру і ненасильства в інтересах дітей планети. Це призвело до пропозиції присвятити 1 січня 2000 року, як глобальний день миру і єдності сім’ї, натхненний книгою Лінди Гровер “Один день миру – 1 січня 2000 року”. Успіх цієї ініціативи призвів до того, що з 2001 року Всесвітній день сім’ї став щорічною подією, також відомою як Всесвітній день миру.

Всесвітній день сім’ї — це більше, ніж просто дата в календарі. Це нагадування про непереборну силу сім’ї у формуванні нашого життя і побудові кращого майбутнього. Він підтверджує важливість сім’ї, долає розбіжності, сприяє інклюзивності та плекає надію і любов. 3

Всесвітній день сім’ї — це свято, яке виводить на перший план важливість сім’ї у побудові мирного та об’єднаного світу. Це день, щоб оцінити безумовну любов і підтримку, які надають сім’ї, і прийняти різноманітність нашої глобальної спільноти.

Немає коментарів:

Дописати коментар